torsdag 29 maj 2008

Spårat i regn!

I måndags var jag och spårade, den här gången fick inte syrran följa med.

Det regnade jättemycket när det var min tur, men eftersom jag visste att det var roliga prylar på gång så brydde jag mig inte så mycket. Vi stod och väntade en evighet i regnet. Det var tråkigt, så då började jag gräva och tramsa, det brukar väcka matte. Hon började träna lite rally med mig så tiden gick rätt fort.

Jag visste ju direkt vad det handlade om när det var dags! Jag var taggad till tusen! Jag hittade blodet i början på spåret och satte igång. Den här gången var det lite svårare, spåret var inte helt jämnt. Emellanåt kände jag knappt blodspåret, då rusade jag runt och letade lite tills jag hittade det igen. Jag var så ivrig att jag kanske inte tänkte ordentligt och bara sprang runt helt oplanerat, men det funkade. Ett par gånger råkade jag trassla in linan i träd och buskar, då kom matte till undsättning. Även den här gången svängde spåret, men det var ingen match för mig. Matte busade till det genom att dra spåret över ett stengärde. Hon trodde väl att det skulle vara svårt, men det var inte för svårt för mig! Jag är ju en van klättrare, lite stenar hindrar inte mig!

Till sist hittade jag min klöve och bytte villigt ut den mot ett stort härligt märgben. Det mumsade jag på i bilen hela vägen hem. Jag längtar redan till nästa gång jag ska spåra!

I sovsoffan


Jag har sovit i soffan där nere jättelänge redan! Skönt att få gå och lägga sig på riktigt...

Äntligen!


Äntligen dags för korgen!

onsdag 28 maj 2008

Zzz...


Zzzzz...

Sprutan


Idag fick jag min spruta. Det är verkligen inte kul! Det enda som gör att jag står ut är det goda godiset jag får. Idag blev det torkad kycklingfilé, det var nog bästa godiset hittills...

Stiga upp?


Men matte, ska du inte stiga upp idag?

torsdag 22 maj 2008

Vad vi vill!

Idag har vi fått göra vad vi vill! Precis vad vi vill! Nästan i alla fall, vi har inte fått ligga i soffan, men den har ändå sett jättekonstig ut. Husse tog bort alla kuddar och klädseln så den såg jättekonstig ut. Inte var den speciellt skön heller, så det gjorde inte så mycket att vi inte fick ligga i den. Men allt annat har vi fått göra. Vi har gått ut och in hur vi vill, vi har solat, busat, varit på framsidan, varit inne...

På kvällan träffade vi ridgebackgrannen Enzo. Han hade gått upp lite i vikt, men det gjorde inget. Han var snygg ändå. Och han hjälpte oss att skälla på konstiga barn med hjul...

Så himla härlig dag! Fler såna här dagar hoppas vi på!

Daisy: Jag kom på att man faktiskt kan ligga i fåtöljen också. Den är inte lika skön som soffan, men den duger...

Dolly: Jag låg på mattan jag. Den funkade också, den var åtminstone i solen..

lördag 17 maj 2008

Vi har spårat!

Vi var på Järavallen och spårade i måndags. Egentligen var det syrrans spårkurs, men jag fick hänga med och gå ett spår. Spåret jag gick på min egen kurs blev lite tokigt. Och jag råkade visst gena lite över två vinklar. Det ska man inte göra... Fast jag förstår inte varför, den kortaste vägen måste väl vara den bästa? I alla fall, i måndags fick jag gå om spåret. Jag visste ju direkt vad det handlade om när vi gick iväg till spårstarten. Spåret gick längs med en hage där ett par hundar jagade får. Det verkade också kul, men jag fokuserade mig på mitt spår i stället. Även om jag blev lite störd av människorna i hagen som visslade i tid och otid... Spåret var ganska långt tyckte jag, men inte för långt. Jag trodde att det skulle vara längre, så jag hittade inte klöven först. Jag nosade runt, runt för att ta upp spåret igen innan jag fick klöven. Den var god och fin! Tyvärr fick jag inte äta upp klöven den här gången heller, men husse bytte till sig den mot ett stort fint märgben. Det var nästan lika bra faktiskt... Jag överraskade husse och matte med att själv bära mitt märgben hela vägen till bilen. Sen låg jag och mumsade på mitt märgben medan syrran spårade.

/Dolly



Jag spårade också! Den här gången fattade jag lite mer vad jag skulle göra så matte hade lagt ett jättelångt spår. Spåret gick genom väldigt många snår och buskar, det var lite svårt, men inget som hindrade mig direkt. Det enda som var lite jobbigt och fick mig ur fokus, var att matte prasslade i buskarna så jag blev helt förskräckt och skällde till. Sen var jag lite på helspänn och lyssnade efter ljud och kunde inte koncentrera mig ordentligt. Men jag anade ju att det fanns en belöning i slutet, så jag kämpade på, även om det tog tid. Förresten försökte matte förvirra mig med spåret, hon svängde! Jag blev ju av med spåret och det tog en stund innan jag kom rätt igen. Ska det verkligen svänga sådär? Jag tror det är fusk! I slutet låg en mumsig klöve den här gången också, men husse bytte det mot ett märgben. Det gör inget. Jag gillar märgben! Jag bar det stolt i munnen hela vägen till bilen.

När vi kom till bilen tog jag syrrans märgben också så att jag hade två och hon inget...

/Daisy

lördag 10 maj 2008

Jättevarmt!



Jag och matte


Jag och matte är ute och promenerar. Det är varmt!

tisdag 6 maj 2008

Så konstigt!


Idag är allt helt konstigt!

Jag fick följa med i morse när husse och matte körde iväg. Syrran stannar hemma. Inte mer än rätt, hon fick ju spåra igår... Husse stannade bilen och matte tog mig och vi gick iväg. Inte var vi vid jobbet heller. Jag vet inte riktigt var vi var. Vid kanalen, där brukar vi ju gå ibland, men inte när vi ska till jobbet.

Vi gick och gick och gick, det var helt underbart! Det låg fågelbajs överallt! Mumsigt! Jag fick ju ingen frukost innan vi gick hemifrån. Som jag proppade i mig! Matte verkade ha ett mål, jag hängde med så gott det gick, jag visste ju inte vart vi skulle.

Plötsligt stannade matte vid en dörr. Där gick vi in, upp på andra våningen och in i en lägenhet. Konstigt! Men där var ju en jag känner, jag hälsade på henne innan vi fortsatte. Golvet var halt och svårt att gå på. Matte ledde mig in i en hörna. Hennes nya kontor sa hon. Det satt redan någon där. Har vi inget eget kontor längre? Min fåtölj var borta. Det stod en annan fåtölj som matte tyckte jag skulle ligga i. Det ville jag inte! Jag la mig på golvet bredvid matte. Jag gillade inte alls mattes nya kontor! Fast sen kom Bosse! Jag gillar Bosse! Då blev jag glad! Så glad så att matte släppte lös mig och då tog jag chansen och sprang iväg. Jag ville ju se om vårt riktiga kontor fanns någonstans. Det gjorde det inte... Matte tog mig i halsbandet och placerade mig hos sig igen. Men Bosse var kvar! Sen kom mattes chef. Honom gillar jag också! Det är skönt att det är samma människor kvar i alla fall!

Rätt som jag satt där och funderade stod Oscar i dörren och tittade. Jag blev så glad! Då såg han helt förskräckt ut! Vi hann aldrig börja snacka för Bosse tog Oscar och gick iväg med honom.

Nu har jag gett upp och placerat mig i den nya fåtöljen i alla fall.

torsdag 1 maj 2008

Vi vann!

Jag och matte har gått en kurs i rallylydnad. Det har varit jätteroligt! Först har vi gjort en massa övningar och sen har vi gått en bana. Banan är roligast! Matte blir lika förvånad varje gång jag skärper mig och blir fokuserad, men det förstår hon väl? Det är ju mycket roligare att göra olika saker än att göra samma övning om och om igen...

En gång var vi på ett annat ställe och hade kurs. Då fick syrran följa med och titta på. Det var lite spännande, men jag fokuserade mig på matte ändå. Och hon på mig.

Sista gången var vi på Storegård. Det var spännande! Massor med hundar och massor att göra. Vi gjorde inte rallyn förrän alldeles innan vi gick hem. Det var tävling! Det var bara jag och en till från vår grupp som tävlade och jag och matte vann!!! Vi var så bra! Fast jag tyckte att matte var lite otydlig och la mig ner när hon sa sitt. Bara för att hon skulle fatta att hon var otydlig. Men vi vann ändå! Det är det enda som betyder något!!!

Jag och matte gör oss redo att tävla. Se så fokuserad jag är!

På stranden

I morse åkte vi till Lomma och gick morgonpromenad. Det var riktigt trevligt, trots att det regnade lite. Vi har inte varit i Lomma på evigheter! Men det både såg ut och luktade som vanligt...

Matte var en slarver och glömde kameran hemma...

När vi kom hem ville husse och matte jobba i trädgården. Vi hjälpte till lite, sen började det regna och vi ville gå in, men det struntade husse och matte i. Vi fick sitta och vänta på trappan en evighet!!!